Kleinkoor Vocaliste
Kom eens luisteren

Concertagenda

Terug van weggeweest

Na twee jaren zonder concert hopen we dit najaar weer van ons te laten horen en wel op zondag 30 oktober tijdens een middagconcert dat begint om 15.00 uur in de Grote of Laurentiuskerk te Varsseveld

Op het programma staat: een blokje oude muziek met o.a. O Magnum Mysterium van Tomas Luis de Victoria en Adoramus Te van Claudio Monteverdi; een blokje Barok met Halt was du hast van Johann Michael Bach en Gloria sei dir gesungen van Johann Sebastian Bach; maar ook een blokje modern met o.a. Peace I leave with you van Knut Nystedt en Karin Boye’s Evening Prayer.

In het programma zijn ook een aantal bijzondere psalmen verwerkt o.a. het bijzonder mooie Laudate Jehovam omnes gentes (psalm 117) van G. P. Telemann. Bij deze en meerdere muziekstukken worden we begeleid door Jorrick Simmes op piano

Het belooft een mooi en gevarieerd concert te worden.

Datum

30 oktober 2022

Locatie

Laurentius kerk Varsseveld

Tijd

15:00 uur

Entree

Vrije gift

eerdere optredens

Concertgeschiedenis

Shining Night

Op  23 maart 2019 hebben we samen met Vocaal Ensemble Encore een concert gegeven in de volle Laurentiuskerk. We begonnen met een gezamenlijk optreden met o.a. In Spiritu Humilitatis van Giovanni Groce en het Locus Iste van Anton Bruckner. Daarna vervolgde Vocaliste met o.a. Nachtlied van Max Reger, Wer bis an das Ende behart van Felix Mendelssohn en Calme des Nuits van Camille Saint Saens.  Jorrick Simmes nam het stokje over met een zeer fraaie uitvoering op piano van de Fantasie in f mineur, opus 49, van Frederic Chopin. Daarna was het weer de beurt aan Encore en Vocaliste samen met o.a. Sure on this Shining Night van Morten Lauridsen en het Kyrie uit de Petite Messe Solonelle van Rossini. Een koperensemble van Psalm 150  vervolgde het concert met o.a. het sfeervolle A whiter shade of pale of Procul Harum. Daarna was het de beurt aan Encore met o.a. Memory van A. Lloyd Webber, Stay with me van Mozart – Tom Parker en Bridge over troubled Water van Paul Simon. Het concert werd afgesloten door een gezamenlijk optreden van Encore en Vocaliste, begeleid door Jorrick Simmes en Bert Vinke: het Ave Maria van Felix Mendelssohn. De solo werd verzorgd door Kor Datema.

Adoramus Te

In dit voorjaarsconcert gehouden op  27 mei 2018 in de Laurentiuskerk stond het Adoramus Te (Wij aanbidden U) centraal. Wij voerden vier versies uit, twee oude composities uit Renaissance en Barok, van Orlando di Lasso en Claudio Monteverdi, en twee meer hedendaagse composities, van Johannes Brahms en Théodore Dubois. Verder stond o.a. het Aus Tiefer Not Schrei Ich Zu Dir van Felix Mendelssohn Bartholdy op het programma. De muzikale intermezzo’s werden verzorgd door Annerieke Reusen op dwarsfluit met Wessel Springer op piano. Bert Vinke begeleidde ons bij een aantal nummers en verzorgde tevens een intermezzo op orgel.

Herdenking Rademakersbroek

Op 2 maart 1945 zijn door de Duitsers 46 burgers vermoord als vergelding op de moord van vier Duitse soldaten door de verzetsgroep de Bark uit de Heurne bij Dinxperlo. De 46 omgebrachte burgers waren verzetsmensen, varierend in leeftijd van 18 tot 65 jaar, die als Todeskandidaten gevangen werden gehouden in De Kruisberg bij Doetinchem. Elk jaar wordt deze verschrikkelijke gebeurtenis herdacht op de plek des onheils, het Rademakersbroek in Varsseveld. Op deze plek is een monument opgericht dat op 4 mei 1949 is onthuld met woorden van bezinning en gezang. Vocaliste vindt het een grote eer dat zij aan deze lange traditie mag bijdragen.

Alles klinkt mooier

door kleinkoor Vocaliste.